naar inhoud
This event has ended

Infoavond gekozen firma's tankslag Mol

di 26 februari 2019
20u00-21u00

Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen omdat dit veel geld kost. Hier zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.

Om dit probleem te voorkomen organiseert IOK samen met gemeenten Balen, Dessel, Geel, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Mol, Retie een ‘tankslag’. Een tankslag is een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks.

De bedoeling is dat we de stookolietanks gezamenlijk saneren. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, door samen de markt op te gaan willen we goede voorwaarden voor een kwaliteitsvol aanbod bekomen.

 

Op deze avond stellen de gekozen firma's voor de cluster Balen, Dessel, Geel, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie zichzelf en hun werkwijze voor.

Locatie

't Getouw Mol, Molenhoekstraat 2

Prijs

Gratis
Alle activiteiten
foto