naar inhoud

Eco feest!

2018_Ecofeest-1-212x300.png

Op zaterdag 26 mei 2018 vieren we Eco feest! Je kan dan van 13.00 tot 17.00 uur in Driane terecht voor heel wat activiteiten. Zo organiseren we een Repair Caféom gratis je kapotte spullen te herstellen. Tegelijkertijd organiseert KVLV een ShareFair waar ze (bijna) gratis spulletjes weggeven. Daarnaast zet de GROS-raad de korte keten in de kijker en organiseren ze mondiale workshops.

Repareren
In het Repair Café kan je fietsen, klein elektro, juwelen, kleding en textiel laten repareren. We vragen je wel om zelf (indien mogelijk) de nodige wisselstukken mee te brengen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe band of ketting voor een fiets of een nieuwe rits in kleding. Wie niets heeft om te repareren kan een drankje nemen in ons café of gaan helpen bij een reparatie van iemand anders en zo inspiratie opdoen.

ShareFair door KVLV
Op de ShareFair markt van KVLV kan je terecht voor herbruikbare spulletjes die iemand anders niet meer nodig heeft. Zo krijgen de spullen een tweede leven. Op het evenement vind je ook een geef/ruil boekenkast, waar je je oude, nog bruikbare boeken kan plaatsen en eventueel ruilen voor een nieuw boek.

Korte keten
De GROS-raad wil iedereen doen nadenken over hun voedingsaankopen. Korte keten betekent dat je voeding weinig of geen tussenschakels passeert. Zo weet jij waar je voedsel vandaan komt en krijgt de boer een eerlijke prijs. Kom zeker proeven van korte-keten producten! Laat je informeren en doe mee met de quiz. De winnaar krijgt een pakketje met korte keten producten.

Mundiale workshops
Kinderen kunnen gratis deelnemen aan leuke workshops zoals djembé, juweeltjes maken, Ethiopische dans en modeshow én knutselen met gerecycleerde materialen. De workshops worden doorlopend georganiseerd. Inschrijven is niet nodig. Ook de PretCamionette met zijn monitoren staat klaar om de kinderen te ontvangen.

Voor de volwassenen is er een Ethiopische koffieceremonie.

Zelf nog spulletjes om te geven?
Heb je hoofddeksels, sjaals, oude kleding (groot en klein) nog in perfecte staat en proper gewassen, handtassen, rugzakken, gezelschapsspellen of boeken die je zelf niet meer nodig hebt en nog in goede staat zijn? Breng ze binnen bij Hof Driane op vrijdagavond 25 mei tussen 18.00 en 19.30 uur. Of maak een afspraak met milieudienst (voor de boeken) of KVLV (voor de andere spulletjes).

Noteer dus zaterdag 26 mei alvast in je agenda!
Je kan zowel voor je herstellingen, de ShareFair markt als om te smullen van de producten van de Korte Keten en de mundiale workshops van 13.00 tot 17.00u terecht in en rond Driane, Molenstraat 56, Herenthout.

Vragen of meewerken?
Heb je nog vragen of help je graag mee aan dit initiatief? Neem dan contact op met de milieudienst op T 014 50 78 44 of milieudienst@herenthout.be.

foto