naar inhoud

'Qworzo' uit Merksplas neemt deel aan Energy Challenges feest

Energy Challenges finale Flanders 1 _© Compagnie Fotografie voor provincie Antwerpen.jpg Energy Challenges finale Flanders 2 _© Compagnie Fotografie voor provincie Antwerpen.jpg

Op vrijdag 24 mei kwamen de leerlingen van drie Vlaamse scholen samen op het eerste Energy Challenges feest in Lier. Ze stelden trots hun klimaatacties van het afgelopen schooljaar voor. 

Na een warme verwelkoming door 'Low Impact Man' Steven Vromman, startte de dag met een presentatie van de scholen over hoe ze de Energy Challenges hebben geïntegreerd in hun school.

Leerlingen van lagere school 'Qworzo' in Merksplas hebben de leerlingen van de andere scholen de 'Viking Clap' of 'Clap for the Climate' aangeleerd. Nadien hebben ze zelfs de scholen in de andere landen van het project opgebeld om samen een internationale versie op te voeren.

Samen hebben ze een sterke boodschap de wereld in gestuurd: 11 'Claps' die de jaren representeren die we nog hebben tot 2030, om actie te ondernemen voor het te laat is. 

Om de leerlingen geïnspireerd huiswaarts te laten keren heeft 'Low Impact Man' Steven Vromman zijn klimaatshow gepresenteerd, waarin hij de verschillende manieren om energie te besparen uitlegt. 

Foto's © Compagnie Fotografie voor provincie Antwerpen.

foto