naar inhoud

Infrax

Infrax_logo_grondleggers_RGB_groot (jpg)

Infrax is als distributienetbeheerder een essentiële partner van Kempen2020. Infrax biedt een zeer brede ondersteuning op het vlak van rationeel energiegebruik (REG) en hernieuwbare energie, zowel voor de steden en gemeenten als voor hun inwoners.

Welke ondersteuning bieden we in het kader van Kempen2020?

Gezinnen kunnen al jaren gebruikmaken van de premies voor energiebesparende maatregelen die we aanbieden. Op die manier wordt investeren in duurzame oplossingen een pak interessanter. Verder bieden we ondersteuning aan onze gemeenten bij het organiseren van infosessies en cursussen over zuinig energiegebruik of duurzaam bouwen, zoals bijvoorbeeld de InfraxBouwTeams. Met deze tweedaagse cursus willen we bouwers en verbouwers aanzetten om hun nieuwe of te renoveren woning op het vlak van het energieprestatiepeil beter te laten presteren dan de wettelijke norm.

Ook voor steden en gemeenten hebben we een breed gamma aan premies. Verder kunnen ze een beroep doen op onze ESCO-dienst om hun gebouwen energie-efficiënter te maken. We hebben bij Infrax immers een enorme kennis in huis op het vlak van techniek, wetgeving, administratie, het monitoren van besparingen, het co√∂rdineren van projecten enzovoort. De kennis die voor Infrax een vakgebied is geworden, is lokaal niet altijd beschikbaar. Infrax ondersteunt en ontzorgt de lokale besturen bij het uitvoeren van energie-efficiënte investeringen. Met de derde partij financiering betaalt de gemeente de investering terug via de besparing die ze realiseert op de energiekosten. Een supermakkelijke formule die de gemeente- of provinciebegroting niet extra belast.

Verder werkte Infrax de voorbije jaren actief mee in een aantal onderzoeksprojecten rond duurzame mobiliteit. Op basis van deze kennis werd er een integraal aanbod ontwikkeld voor de financiering, plaatsing en exploitatie van elektrische laadinfrastructuur op openbaar domein. En dit zowel voor fietsen als voor wagens. Daarnaast stimuleren we steden en gemeenten ook in het gebruik van wagens die rijden op aardgas met premies voor de aankoop en de plaatsing van een tankinstallatie.

Steden en gemeenten vinden in Infrax ook de ideale partner wanneer ze een warmtenet willen laten aanleggen op hun grondgebied.

foto