naar inhoud

Leerlingen Kogeka steken muur postpaadje in nieuw kleedje

postpaadje geel 2 kempen2020.jpg

De muur van het postpaadje, de trage verbinding tussen centrumparking Nieuwstraat en Markt of Kollegestraat wordt vernieuwd. Zeven eigenaars van de aanpalende private percelen zijn ingegaan op het voorstel van het stadsbestuur om gezamenlijk de oude ‘stichels’ te vervangen door een gemetste muur. De eigenaars staan in voor de kosten van de benodigde materialen. De bouwwerken gebeuren door leerlingen van scholengemeenschap Kogeka, in samenwerking met het stadsbestuur.

Al op 1 oktober werd gestart met het verwijderen van de betonnen platen die als afscheiding fungeerden en het plaatsen van de fundering. Momenteel staan bijna alle muren op hoogte en zijn de leerlingen van het Sint-Jozefinstituut afdeling bouw bezig aan de ezelsrug en met het opvoegen van het geheel. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de metselwerken afgerond zijn in januari. Enkel de poortjes die toegang geven tot de percelen moeten dan nog geplaatst worden.

Kogeka werkt op maandag en vrijdag met de zesdejaars leerlingen en op dinsdag en donderdag met de zevendejaars leerlingen. Zij metsen in totaal zo’n 23 000 stenen. Tijdens de werkzaamheden is altijd een leerkracht aanwezig. Het betreffende stuk postpaadje is niet toegankelijk tot de muur volledig af is. De verharding en verlichting van het postpaadje worden niet gewijzigd.

foto