naar inhoud

Burgemeester op de fiets

DSCN3250.jpg

Dagboek van Jos Engelen een week op de fiets

Maandag 08 juni: Aantal km 40 

Om 7.25h vertrokken met de fiets via Heikant en Meiberg naar Geel “veiligheidshuis Ter Stokt”, Stelenseweg 92 – vergadering brandweercollege. Zeer mooi weer en het was aangenaam fietsen. Onderweg kunnen vaststellen dat het gras op de bermen langs de fietspaden zeer hoog is en dringend aan een maaibeurt toe zijn. Aankomst om 7.55h. Was zelfs als eerste op de afspraak.
Vertrek aan het veiligheidshuis om 9.15h via Diestseweg en Kiezel naar gemeentehuis Meerhout via voor de vergadering van het schepencollege. Langs de Kiezel zijn er nog geen fietspaden.  Zelf nog eens kunnen vaststellen dat er dringend nood hieraan is.
In de namiddag om 15 , een bezoekje gebracht aan de werf “aanleg rotonde Genebroek-Borgerhout”. S’avonds naar Wommelgem voor een directiecomité Ika…. (met de wagen) Net iets te ver voor de fiets.

Dinsdag 09 juni: Aantal km 15

Om 8.30h vertrokken naar gemeentehuis voor een aantal vergaderingen. In namiddag bezoekje aan de werf “Watertorenproject” van de Geelse Huisvesting. Onderwegen een aantal malen gestopt om een praatje te maken met een aantal burgers. S’avonds met de fiets naar een overlegvergadering met coalitiepartner. Voor minder CO2 uitstoot is het de moeite om te fietsen , maar ook de gelegenheid om je op een ontspannen manier te verplaatsen en meer tijd te kunnen maken voor je burgers is een goede reden om te fietsen.

Woensdag 10 juni: Aantal km 30

Om 8.40h afspraak met huisfotograaf bij mij thuis.  Vertrek met de fiets naar de kapper. Nadien met een aantal grammen minder gewicht gefietst naar veiligheidshuis in Geel.  De foto’s genomen door fotograaf tonen waarschijnlijk verschil in look voor en na het bezoek aan de kapper. Aankomst in Geel om 9.25h. voor bijwonen van het politiecollege. Ook hier was ik als eerste op de afspraak. Vergadering was uitgelopen zodat ik niet tijdig meer terug was in Meerhout voor een dienstvergadering.
In de namiddag langs een aantal plaatsen gefietst om een beeld te vormen over de plaatselijke toestand in een aantal stedenbouwkundige dossiers. Bijzonder handig als je dit per fiets doet.
’S avonds een bezoek gebracht aan de eerste voetbalkennismakingstraining van mijn kleinzonen Mathias en Thibeau op de terreinen van Berg en Dal.  De meeste bezoekers waren met de auto . Mijn aanwezigheid met de fiets was dus wel bijzonder sportief en was wel opgevallen.
Vond ik leuk.

Donderdag 11 juni: Aantal km 5

Tegen 9h. naar gemeentehuis. Een aantal dossiers nagekeken, post ondertekend …. Vrije namiddag.

Vrijdag 12 juni: Aantal km 10

Vergadering bij IOK , Antwerpseweg Geel, met de schepenen RO werd bij gebrek aan deelnemers afgelast. In de plaats naar gemeentehuis gefietst via een aantal omwegen om alzo een aantal gemelde verkeerssituaties te kunnen inschatten. Ook weer heel gemakkelijk als je dit per fiets doet.
Namiddag naar feest 10 jaar Ter Kempen.

Zaterdag 13 juni: Aantal km 8

Voormiddag naar gemeentehuis: inzage dossiers schepencollege voor maandag as. 
Namiddag bezoek schoolfeest in Gestel.

Zondag 14 juni: Aantal km 4

Namiddag naar schoolfeest op de Berg , nadien de dienstfiets terug op zijn plaats gestald in het gemeentehuis.

foto