naar inhoud

Laakdal kiest voor milieuvriendelijk hout en papier!

fsc kempen2020 2.jpg
Heb jij ook een hart voor hout?

Maar liefst 13 miljoen voetbalvelden. Zo’n oppervlakte aan bossen gaan er elk jaar wereldwijd verloren door ontbossing. Bossen zijn nochtans ontzettend belangrijk voor de opslag van het broeikasgas CO2. En niet te vergeten, zorgen ze ook voor de zuurstof die we inademen!

Nochtans kan hout ook op een duurzame manier gewonnen worden, zonder schadelijke effecten op het milieu. Iedereen kan bijdragen aan de bescherming van de bossen door te kiezen voor hout en papier afkomstig van bossen die op een verantwoorde manier beheerd worden. De FSC- en PEFC-labels garanderen dat het product afkomstig is uit goed beheerde bossen en/of uit gerecycleerd materiaal bestaat. De labels kan je tegenwoordig al vinden op heel wat producten: van constructiehout tot afgewerkte producten zoals meubels of speelgoed. Ook heel wat papierproducten vind je tegenwoordig met het FSC-label: printpapier, enveloppen, toiletpapier, drukwerk en verpakkingen. Bovendien geeft gemeente Laakdal een premie voor het gebruik van FSC- of PEFC-hout bij schrijnwerk, daktimmerwerk, houtskeletbouw of niet-verplaatsbare houten tuinconstructies. Meer info hierover vind je op www.laakdal.be.

Laakdal kiest voor milieuvriendelijk hout en papier!

Gemeente Laakdal maakt zelf ook werk van een verantwoord aankoopbeleid van hout- en papierproducten. Zo kiezen we waar mogelijk voor FSC- of PEFC-gelabeld hout. Op kantoor wordt gebruik gemaakt van 100 % gerecycleerd papier met het Europese Ecolabel. Dat wil zeggen dat er geen stoffen gebruikt worden die toxisch of kankerverwekkend. Ook het verpakkingsmateriaal waarin het papier geleverd wordt, bestaat uit 100 % gerecycleerd materiaal. Voor het drukwerk wat in opdracht van onze gemeente gemaakt wordt, kiezen we voor FSC-gelabeld en gerecycleerd papier.

 

foto