naar inhoud

Politie houdt extra verkeerstoezicht in de buurt van scholen

Zone30_Kempen2020.png

Het einde van de grote vakantie is in zicht. Vanaf maandag 1 september trekken binnen onze zone weer duizenden kinderen en jongeren naar de scholen. Net als de voorgaande jaren houdt de politie extra verkeerstoezicht in de schoolbuurten, langs grote invalswegen en op drukke kruispunten in de zone. Buiten het gewone toezicht door de wijkagenten zal het extra toezicht gespreid worden over alle scholen in de hele zone en dit gedurende het hele schooljaar.

Aandachtspunten

Een veilige schoolomgeving is niet alleen een zaak van de politie. De inspanning en aandacht van (groot)ouders, kinderen, jongeren en de scholen is hierbij ook onontbeerlijk. De aandachtspunten bij dit toezicht zijn te snel rijden, correct parkeren, gordeldracht, het juist gebruik van kinderzitjes en het rijgedrag van fietsers.

Veilige schoolomgeving

Dit toezicht kadert in de actie ‘Veilige schoolomgeving’. Door extra politiemensen in te zetten voor verkeerstoezicht, wil de politiezone de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen verhogen. Er zal zowel preventief als repressief worden opgetreden.

foto