naar inhoud

Ecosportief: ecologische voetafdruk van uw club verkleinen

Knipsel.PNG
Ook de sportwereld heeft met klimaatverandering te maken. Elke sportdienst, sportclub, sporter kan zijn/haar ‘ecologische voetafdruk’ verkleinen en met gerichte acties positief bijdragen aan het milieu, zodat ook morgen gezond sporten mogelijk is.

Ecosportieve sportclub

Voor dit project slaan het gemeentebestuur en de Sportraad de handen in elkaar. We gaan onze clubs trachten te overtuigen om in de toekomst ecosportief te sporten.

Sportclubs die bij de Sportraad zijn aangesloten, kregen ondertussen een kennismakingsmail. In september nemen we opnieuw contact op om te bekijken hoe we concreet aan de ecologische voetafdruk van uw sportclub kunnen werken. Aan de hand van de ingezamelde gegevens zal de Sportraad een voorstel aan het gemeentebestuur doen om het subsidiereglement aan te passen. Clubs die zich engageren, zullen daar dus voor beloond worden!

Misschien al een tipje van de sluier?

Volgend jaar proberen we eten en drinken vóór, tijdens en na het sporten in de sportieve kijker te plaatsen.

Wilt u als individuele sporter ook uw ecologische voetafdruk verkleinen? Volg dan zeker de actie op www.sportpromotie.net, misschien zitten er voor u ook bruikbare tips of tools tussen!

foto