naar inhoud

Fietsdagboek 'burgemeester op de fiets'

IMG_6180de.jpg

Maandag 29 juni

Onze duurzaamheidsambtenaar heeft in het verlengde van de actie 'Ik Kyoto' en Burgemeesters op de fiets' een ontbijt georganiseerd voor de ambtenaren die zich met de fiets naar het werk begeven.  Als beleidsmakers kunnen we dergelijke initiatieven alleen maar toejuichen want een gezonde geest in een gezond lichaam maakt blije burgers, gelukkige werknemers, positieve mensen en ... een aangename woonomgeving. Ik begon alleszins de werkweek met een opgetogen portie energie!

 

Dinsdag 30 juni

Het schooljaar loopt op haar laatste benen. Onze dochters brengen hun fietsen naar de fietsenmaker voor een laatste check-up om veilig op (chiro)kamp te kunnen vertrekken. Ik vertrek gedeeltelijk samen met hen richting abdij Averbode voor de 3-maandelijkse Stuurgroep Merode.  Een rijk bosgebied verspreid over 9 gemeentes en 3 provinciën waar fietsen, wandelen en beleven centraal staan.  Laat ik net vandaag hier een bevoorrechte getuige van zijn!

 

Woensdag 1 juli

Woensdag = BP-dag.  Ik realiseer me dat mijn werkgever ook een steentje wil bijdragen aan een goed fietsersklimaat door in te zetten op transport via het spoor en kanaal waardoor er heel wat vrachtvervoer van de weg wordt gehouden.   Door herhaaldelijke acties met fietskledij of -helmen worden we aangezet om het woon-werkverkeer met de fiets te overbruggen.  Bij BP zien ze me dus graag met de fiets komen werken.

 

Donderdag 2 juli

Naar wekelijkse gewoonte is donderdag vast moment voor het college van burgemeester & schepenen.   Deze week zijn we op post met de fiets, zoals afgesproken.  Het schept een band.   Een vriendschapsband waarmee de Laakdaller goed af is.   Geen politiek geruzie, maar gezond verstand in functie van het goede verdere verloop van de vele projecten die op stapel staan.

 

Vrijdag 3 juli

Mijn uitverkoren week op de fiets zit erop, maar ik geef toe dat ik geprikkeld ben om regelmatiger de fiets te nemen.   Wat ik al langer wist, maar dan al te vaak vanuit de wagen heb vastgesteld, heeft deze fietsweek nogmaals bevestigd: Laakdal is een mooie, groene en fietsvriendelijke gemeente.    En ik kan het nu weten!

foto