naar inhoud

FLITS - Samen goed op weg

Flits.jpg

Elke winterdag te voet of met de fiets naar school? Dat verdient een beloning!

Sinds enkele dagen is de FLITS-campagne van start gegaan in heel wat Vlaamse basisscholen. Tijdens de wintermaanden is er een verdubbeling van het aantal autoverplaatsingen van en naar school. Slechts 25 % van de kinderen gaat tijdens deze periode te voet of met de fiets naar school. Het Octopusplan wil met FLITS een tegenbeweging op gang brengen.

Naast de spaaractie op school gaan ruim 30 flitsteams op pad om beloningen uit te delen aan kinderen die te voet of met de fiets naar school gaan. Dit op kruispunten en strategische plaatsen waar veel kinderen op weg naar school passeren om op deze manier zoveel mogelijk kinderen te belonen voor hun duurzaam verplaatsingsgedrag.

FLITS is gegroeid uit de klassieke fluospaaractie die het Octopusplan al sinds 2008 organiseert. De actie richt zich in de eerste plaats op het stimuleren van duurzame verplaatsingen en verantwoord verkeersgedrag. Andere thema's (zichtbaarheid, verkeersborden ...) komen aan bod via educatieve fiches. Naast ruim 1000 scholen die meedoen aan FLITS in schoolverband, gaan nu ook 35 flitsteams op pad. Meer dan 70 actiemomenten om 8400 beloningen uit de delen. Kinderen die in de wintermaanden te voet of met de fiets naar school komen, maken kans op een toffe beloning!

Deze actie heeft tot doel kinderen die zich in de winter duurzaam verplaatsen te belonen en andere kinderen extra te stimuleren om ook naar school te stappen of trappen. De Flitsteams zijn herkenbaar aan de fluogele jas met het logo van FLITS op de rug. Het Octopusplan hoopt met deze actie het autovervoer tijdens de wintermaanden terug te dringen en zo de veiligheid aan de schoolpoort te verhogen.

De planning van de Flitsteams staat op www.octopusplan.be.

foto