naar inhoud

De kringkruidenier

Kringkruidenier.jpg

De kringkruidenier: meer dan winkelen aleen

Sociaal en solidair

De Kringkruidenier is een sociale kruidenier. Iedereen is er welkom om te winkelen tegen eerlijke prijzen. En als u het financieel moeilijker hebt, dan betaalt u nog minder. Alle producten hebben immers twee prijzen: de solidaire en de sociale prijs. Als solidaire klant betaalt u een iets hogere prijs dan als sociale klant. Met uw klantenkaart berekenen de medewerkers op een heel discrete manier de juiste prijs.

Eerlijk en goed voor het milieu

Vaak belanden lekker voedsel en andere producten die van goede kwaliteit zijn op de afvalberg. Dat gebeurt om uiteenlopende redenen: het uitzicht beantwoordt niet aan de verwachtingen van de klant, de verpakking vertoont een foutje of de houdbaarheidsdatum komt dichterbij. De Kringkruidenier koopt deze producten voor een voordelige prijs aan bij de winkels en fabrieken. U geniet mee van de korting. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Werk, ervaring, ontmoeting

De medewerkers van de Kringkruidenier zijn vrijwilligers, maar ook mensen die via het OCMW worden tewerkgesteld. Via dit project krijgen zij de kans om actief deel te nemen aan de maatschappij en om werkervaring op te doen. Zo vergroot hun kans om later een gewone baan te vinden.

De Cirkel en de Kringwinkel

De Kringkruidenier is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 10 tot 12.30 uur en van 13 tot 16.45 uur. De winkel bevindt zich op de sociale campus Spiegelfabriek (Lierseweg 132/A), vlak bij de Kringwinkel en ontmoetingsplaats De Cirkel. Spring ook daar eens binnen. In de Kringwinkel vindt u altijd leuke spulletjes en in De Cirkel kunt u terecht voor een gezellige babbel, een kop koffie en een stuk taart.

De Kringkruidenier is een initiatief van het OCMW van Herentals en wordt ondersteund door het provinciebestuur van Antwerpen.

foto