naar inhoud

Acht verkeersvrijwilligers in politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

Verkeersvrijwilligers Laakdal Kempen2020.jpg

In juni lanceerde de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een oproep voor verkeersvrijwilligers. Acht enthousiastelingen hebben ondertussen hun opleiding afgerond en hebben hun diploma behaald. Vanaf nu kan de zone deze verkeersvrijwilligers inzetten om schoolkinderen te voet of met de fiets te begeleiden op uitstap, toezicht te houden in schoolomgevingen, mee fietscontroles uit te voeren, te helpen bij het oefenen van fietsproeven en afnemen van fietsexamens, om te helpen bij het labelen van fietsen...

Organisatie verkeersvrijwilligers

De draaischijf bij het inschakelen van de verkeersvrijwilligers zijn de wijkcoördinatoren van de politiezone. Zij signaleren de noden aan de coördinator van de vrijwilligers die alles netjes inplant. Bovendien organiseert het team Verkeer indien nodig bijkomende vormingssessies zodat al de vrijwilligers op de hoogte blijven van de laatste nieuwe wetgevingen.

Veilige schoolomgeving

Verkeersveiligheid is voor de politiezone al jaren een prioriteit. Begin september nog trapte de zone het project veilige schoolomgeving op gang. Dit omvat - net als de voorgaande jaren - extra verkeerstoezicht in de schoolbuurten, langs grote invalswegen en op drukke kruispunten in de zone. Nieuw dit jaar is dat buiten het gewone toezicht door de wijkagenten er extra toezicht gespreid zal worden over alle scholen in de hele zone en dit gedurende het hele schooljaar. De aandachtspunten bij dit toezicht zijn te snel rijden, correct parkeren, gordeldracht, het juist gebruik van kinderzitjes en het rijgedrag van fietsers.

 

 

foto