naar inhoud

(Ver)bouw met kennis van zaken

Infrax bouwteams kempen2020.PNG

Jaarlijks flink besparen op je energierekening en je woning intussen ook gezonder en comfortabeler maken? Het kan. Maar dan moet iemand je vertellen hoe. Infrax en Dialoog doorkruisen heel Vlaanderen om (ver)bouwers wegwijs te maken tijdens een reeks tweedaagse opleidingen: de InfraxBouwTeams.

Kostbare informatie, geen verkoopspraatje

Hoe moet je de woning isoleren? Hoe kies je een verwarmingsinstallatie en bepaal je het vermogen ervan? Hoe belangrijk is goede ventilatie? Wat zijn de mogelijkheden van zonne-energie? Hoe kan je regenwater hergebruiken. Over al deze kwesties geven bouwdeskundigen neutrale informatie tijdens een InfraxBouwTeam. Neutraal, want Infrax noch Dialoog verkoopt welk materiaal dan ook.

Hoe verloopt een InfraxBouwTeam?

Je kan kiezen tussen 2 formules:

  1. een BouwTeamcursus voor verbouwers: Tijdens dit BouwTeam krijg je van een bouwdeskundige van vormingscentrum Dialoog gedurende twee volle dagen alle technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Handig, zelfs als je tijdens de werken niet zelf de handen uit de mouwen steekt. Zo ben je goed ge├»nformeerd als je gesprekken moet voeren met architecten, bouwfirma’s en verkopers van allerlei materialen.
  2. een BouwTeamcursus voor nieuwbouwers: Vanaf 2021 is het BEN-principe de standaard voor nieuwbouwwoningen. Dat betekent dat alle nieuwbouwprojecten aan een strenge energieprestatie-eis (E30) moeten voldoen. Tegelijk moet de resterende hoeveelheid energie die je nog nodig hebt, gedeeltelijk ter plaatse of uit nabijgelegen groene bronnen opgewekt worden. In deze cursus voor nieuwbouwers leer je hoe je met een evenwichtig maatregelenpakket bijna-energieneutraal (BEN) kunt bouwen.

Voorkennis is absoluut niet vereist. Je leert de voor- en nadelen van de diverse bouwmaterialen en installaties kennen. De lesgevers brengen verschillende materialen mee om zo concreet mogelijk uitleg te geven. Het aantal deelnemers is beperkt zodat iedereen volop aan bod komt.

Inschrijven?

De InfraxBouwTeams zijn snel volzet! Schrijf je in via www.bouwteams.be of, als je niet over internet beschikt, telefonisch bij Dialoog op het nummer 016 23 26 49.

Deelname helemaal gratis voor inwoners van Laakdal

Deelname aan een InfraxBouwTeam kost normaal 40 euro, maar is helemaal gratis voor inwoners van Laakdal. Inschrijven kan je op www.bouwteams.be. Na het invullen van het deelnameformulier ben je meteen ingeschreven. Je hoeft het inschrijvingsgeld dus niet te voor te schieten. Dit wordt rechtstreeks door Infrax gefactureerd aan de gemeente.

foto