naar inhoud

Rauw in't Nieuw gaat voor veilige schoolomgeving

veilige schoolomgeving2 kempen2020.PNG

Een belangrijke doelstelling binnen Rauw in ’t Nieuw is het creëren van een veilige schoolomgeving. Daarvoor bevatten de plannen de aanleg van een veiligere oversteek voor de Kiezelweg ter hoogte van de Gemeenteheistraat. Zo krijgt de nieuwe oversteek een middeneiland, waardoor je in twee tijden kan oversteken.

Door de asverschuiving moeten automobilisten trager rijden en wordt de snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur beter afgedwongen. Bovendien wordt op de Kiezelweg veel sterker geaccentueerd dat je een schoolomgeving nadert.

Een tweede aspect van een veilige schoolomgeving is de herinrichting van de Gemeenteheistraat tot een verkeersvrije straat. Dit betekent dat alleen fietsers en voetgangers nog door de straat mogen.

Ouders kunnen hun kinderen afzetten op het kerkplein. Vervolgens kunnen ze via een veilig en verlicht wandelpad naast de kerk de school vlot bereiken. De school voorziet begeleiding voor de kinderen.

Ook maatregelen voor andere schoolomgevingen

Naast Rauw nemen we nog in andere schoolomgevingen kleinere maatregelen om alles veiliger te maken.

  • In Ginderbuiten kwamen er variabele borden ‘zone 30’. Deze lichten op bij het begin en het einde van de schooltijd. Ter hoogte van de rotonde plaatsten we een bijkomend verlichtingspunt.
  • Aan de lagere school van het Sint-Jan Berchmanscollege hebben we in de Sint-Jan Berchmansstraat het parkeerverbod ter hoogte van de schoolpoort uitgebreid.
  • In Achterbos schilderden we over een afstand van ongeveer 100 meter een aslijn ter hoogte van het zebradpad aan de kleuterschool. Deze aslijn in het midden van de rijbaan betekent dat je op deze plaats niet meer mag parkeren.

 

foto