naar inhoud

Burgemeester aan het woord

Meerhout (jpg)

‘Meerhout blijft een groene gemeente’ is één van de negen doelstellingen die de ruggengraat vormen van het beleid dat Meerhout de komende jaren wil voeren.

De voorbije jaren hebben we al heel wat gerealiseerd op vlak van duurzaamheid en energiebesparing. Denk maar aan onze nieuwbouw waarbij duurzame technieken als zonnepanelen, een warmtepomp, energiezuinige verlichting en koude-warmte opslag zijn geïntegreerd. Maar ook met de bestaande gebouwen zijn we de duurzame weg ingeslagen: zo zijn onder meer oude verwarmingsinstallaties in gemeentelijke gebouwen vervangen door energiezuinige hoogrendementsketels.

Dit beleid willen we kost wat kost voortzetten en wel meteen: we geven als eerste van alle deelnemende gemeenten aan Kempen2020 de aftrap om onze groene doelstelling kracht bij te zetten. Op 21 maart lanceren we de campagne ‘mijn korte ritten’, waarbij we al onze inwoners aanmoedigen om de fiets te nemen voor korte ritjes. Meteen een onderdeel van de twaalf acties in ons beleidsplan die het groene karakter van Meerhout moeten waarborgen.

Jos Engelen

burgemeester van Meerhout

foto