naar inhoud

Grote Centrum Express nodig voor busverbinding van en naar Molse Meren

Centrum Express Mol 2 Kempen2020.JPG

De Lijn heeft beslist om tijdens de zomervakantie een normale bus in te zetten voor Centrum Express (buslijn 1) van en naar Rauw. Door de zomervakantie wordt deze buslijn – naast de gewone gebruikers uit Rauw, Sluis en Ginderbuiten – ook veel gebruikt door toeristen die de verbinding willen maken tussen de Molse Meren en het Centrum.

Door de extra toeristen op de bus volstaat de capaciteit van de kleine belbus niet tijdens de zomermaanden. Deze buslijn bedient ook tal van toeristische trekpleisters zoals Sunparks Kempense Meren, Het Zilvermeer, Recreatiepark Zilverstrand en Jachthaven Port Aventura.

Deel route afsnijden

Het inzetten van een grotere, minder wendbare bus maakt het voor de chauffeur moeilijker om de vastgelegde rijtijden te behalen. Zo kan het zijn dat deze op drukke momenten bij de terugrit naar Rauw niet langs de haltes in de Hovenierstraat en Paviljoenstraat rijdt. De bus rijdt dan meteen via de Kiezelweg naar het keerpunt op het Kerkplein.

Enkele minuten later – bij de terugrit naar het Centrum – worden deze haltes dan wel bediend zodat mensen er probleemloos kunnen op- en afstappen. Deze tijdelijke maatregel geeft de chauffeur extra ademruimte om tijdig aan zijn nieuwe heenrit te beginnen.

Dank!

Het gemeentebestuur is uitermate tevreden dat De Lijn deze tijdelijke capaciteitsverhoging toepast. Het extra succes tijdens de zomermaanden versterkt alleen maar ons geloof in het concept van de Centrum Express.

Meer info?

verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be    

 

foto