naar inhoud

Marktbus naar Mol

Marktbus Mol Meerhout_ copyright Chris Stessens_Kempen2020.PNG

Een duidelijke meerderheid van de Meerhoutenaren wil een reguliere busverbinding naar Mol. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête, waarop we meer dan 1 200 antwoorden ontvingen. De actievoerders stappen nu met de enquêteresultaten in de hand naar De Lijn om meer bussen te vragen.

 

 

De gemeente Meerhout, de werkgroep Alleman Mobiel, Vormingplus Kempen en TreinTramBus stellen vandaag de resultaten van de enquête voor.

  • 1.240 mensen vulden de enquête in, waarvan 92 procent Meerhoutenaren. De meerderheid (63 procent) geeft aan dat hij zich minstens één per week naar Mol wil verplaatsen. De belangrijkste redenen om naar Mol te gaan zijn winkelen (75 procent van de respondenten) en gezondheidszorg (64 procent).
  • De helft (53 procent) van de respondenten zegt ook dat het af en toe niet lukt om naar Mol te rijden: logisch, want momenteel rijden er alleen in de spits enkele bussen.
  • Als er bussen komen, zullen die goed gebruikt worden: de overgrote meerderheid (94%) geeft aan dat ze de bus zal nemen, als die er eenmaal is. In Mol moet de bus zeker het centrum, het ziekenhuis en het station bedienen.

 

Met dit dossier in de hand nodigden de actievoerders De Lijn uit voor overleg om meer bussen te vragen. De onderhandelingen met De Lijn leverden echter niks op. De werkgroep Alleman Mobiel laat Meerhout niet los: ze organiseerden een actie om de Marktbus te promoten. Ook in het najaar plant de groep, samen met een aantal verenigingen nog verschillende acties. 

 

Foto © Chris Stessens

foto